maanantai 7. huhtikuuta 2014

Itse tehtyjä matikkapelejä

Nelosilla on huomenna koe desimaaliluvuista. Olemme käsitelleet jo koko koealueen kirjasta ja tehneet kaikenlaisia monisteita ja muita harjoituksia. Tänään ajattelin, että oppilaat voisivat tehdä itse pelejä, joilla tulee vähän kevyemmin kerrattua desimaalilukujen päässälaskuja.

Käytimme Classtools.net -sivua, jossa on pelientekokone. Pelisivu on englanninkielinen, mutta se ei tahtia hidasta. Ensin keksitään pelille nimi.


Seuraavaksi pitää keksiä vähintään kymmenen kysymystä. Tällä kertaa niiden piti olla desimaalilukulaskuja, eli joko yhteen- tai vähennyslaskua, murtolukujen muuntamista desimaaliluvuiksi tms.
 
Oppilailla oli luvallani matikankirjan edessään, kun he kirjasivat laskuja. Sellainen seikka piti ottaa huomioon, että kysymyksen ja vastauksen väliin tulee aina *-merkki, siis tähti "on yhtäsuuri kuin" -merkin sijaan.


 
 
Kun oppilas tai oppilaspari oli saanut kirjoitettua kymmenen kysymystä, he kutsuivat  minut paikalle. Peli luotiin sivun alareunasta ja se avautui uudelle sivulle. Kopioin tuon sivun osoitteen ja liitin sen luokan Peda.net -sivulle, jotta se löytyy myöhemmin.
 
 
 
Ja sitten pelattiin. Pelissä voi pelata samoilla kysymyksillä ja vastauksilla viittä erilaista peliä.
 
 
Jokainen pelasi ensin ainakin yhden pelin omilla kysymyksillään ja vastauksillaan, mutta sitten sai valita muidenkin pelejä.
 
 Eivät nämä pelit ole mitenkään kovin ihmeellisiä nykyajan hienoon grafiikkaan tottuneille, mutta jokin viehätys siinä on, että voi itse keksiä kysymykset ja pelata sitten niillä. Ja taas oppilaat laskevat innokkaasti päässälaskuja yrittäessään edetä eri tasoille peleissä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti