tiistai 8. huhtikuuta 2014

Padlet, Todaysmeet ja Answergarden nelosten kanssa

Esittelin tänään neljäsluokkalaisille kolme hyvää sovellusta netistä. Olin vienyt niiden linkit jo valmiiksi luokan Peda.net-sivulle.
 
Näytin ensin valkokankaalla, miten AnswerGardenin sivulla luodaan kysymyssivu. Sen jälkeen kopioin kyseisen sivun osoitteen ja vein sen saman tien nelosten omalle sivulle linkiksi. Tässä kuvassa on jo muidenkin sovellusten linkit näkyvissä.
 
 
Seuraavaksi oppilaat menivät koneille, etsivät linkin ja päätyivät juuri luodulle sivulle. Kysymykseksi olin kirjoittanut "Mitä aiot tehdä kesälomalla?". Tässä sovelluksessa on käytettävissä korkeintaan 20 merkkiä, joten vastaukset olivat napakan lyhyitä.


 
 
Oppilaat huomasivat pian, että jos sama vastaus kirjoitettiin useamman kerran, se muuttui suuremmaksi näytöllä. Sekin todettiin, ettei samalta koneelta voinut kirjoittaa samaa vastausta montaa kertaa. 

 
 
Noin kymmenen minuutin kuluttua oppilaat palasivat pulpettien ääreen ja esittelin seuraavan sovelluksen: Todaysmeet. Tein taas uuden kyselyn oppilaiden nähden, kopioin linkin ja vein sen heidän omalle sivulleen Peda.netissa. Kaikki tänään esittelemäni ohjelmat muuten ovat ilmaisia ja toimivat ilman mitään kirjautumista. Rekisteröitymällä saa kyllä jotain etuja, mutta en ole niihin vielä paneutunut.
 
Tällä kertaa kirjoitin ensimmäiseksi kommentiksi kysymyksen "Mitä haluat vielä tehdä kuvaamataidossa tänä keväänä?". Oppilaiden tehtävänä oli vastata siihen, joten he siirtyivät taas koneille. Tässä sovelluksessa on rajana 140 merkkiä, joten vastaukset voivat olla kokonaisia lauseita. 
 

 
Kun totesin, että oppilaat alkoivat jo äänestää toisiaan, keksinkin, että hoidetaan äänestys AnswerGardenilla. Juttelimme ääneen ja löysimme neljä erilaista ehdotusta: askartelu, piirrostyö, origami ja vesivärityö. Loin uuden sivun, kirjoitin nuo sanat sinne valmiiksi ja kehoitin sen jälkeen oppilaita kirjoittamaan oma suosikkinsa juuri samalla tavalla. Näin suurimmaksi muuttuva sana on se, jota on äänestetty eniten. Origami voitti!


 
 
 
Päivän sovellusesittelyistä oli jäljellä Padlet. Oppilaat ehdottivat, että kartoitamme mikä on kenenkin mielestä paras Lintsin laite. Kirjoitin tämän kysymyksen sivun otsikkoon ja sitten oppilaat jo alkoivatkin kirjoitella vastauksiaan. Padletiin voi lisätä kuvia, liitetiedostoja tai linkkejä ja vastaustekstitkin voivat olla pitkiä. Monikäyttöinen sovellus siis!

 
 
Tässä vielä kuvakaappaus ruudulta:


Tunnin lopussa kaikki saivat olla näistä tämän tunnin sivuista juuri sillä, millä halusivat. Sen seuraksena osaan jutuista alkoi ilmestyä vähemmän fiksuja kommentteja.


 Mutta hauskaa tuntui olevan! Ai niin, pidä puhelinta VAAKATASOSSA, kun kuvaat sillä videokuvaa! Muuten saat aikaiseksi allaolevan kaltaisen kapean kaiteleen videokuvaa, reunustettuna mustilla palkeilla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti