keskiviikko 13. elokuuta 2014

Uusi neljäsluokka!

 
On hieman hassua alkaa kirjoittaa tähän nelosten blogiin uusien oppilaiden kokemuksista, mutta näinhän se menee, lapset siirtyvät aina uudelle luokka-asteelle. Viime vuotiset neloset ovat nyt viidesluokkalaisiani. Mutta koska meillä on aina oltava yksi yhdysluokka, ovat nämä uudetkin neloset minun oppilaitani.
 
Vaihdoin koulullamme uuteen rakennukseen ja tietokoneet siirtyivät mukana. Ne olivat ennen toisessa talossa pienehkössä luokassa ja vaikka meillä oli ahdasta, siedin sen, koska koneet olivat koko ajan käytettävissä. Erilliseen ns. atk-luokkaan meillä ei ole tilaa.
 
Nyt minä, laitteet ja 27 oppilasta olemme suuressa luokkahuoneessa ja tilantuntu on mahtavaa. Sisustin luokkaa loman loppupäivinä uusilla verhoilla, ompelemallani viirinauhalla ja parilla matolla. Tästä ihastuneena kollegani totesi tänään aamulla, että käynnistämieni tietokoneiden näyttöjen sininen taustakin sopii hyvin luokkaan. Hauskaa.
 
Muistutin nelosia heti tässä alkupäivinä käyttämieni kirjasarjojen verkkotehtävistä, joita Sanomapro tarjoaa. Jokaisella luokka-asteella on oma salasana, mutta ne eivät ole mitään salaisuuksia muiltakaan. Oppilas voi siis halutessaan kirjautua tekemään myös alemman tai ylemmän luokan tehtäviä. Hyvää eriyttämistä myös.
 


Kuvissa on harmittavasti musta alanurkka. Padin suojus se siinä luuraa... Täytyy yrittää vetää se pois tieltä jatkossa.


Annoin tällä kertaa oppilaiden valita itse, mitä äidinkielen tehtäviä he Kirjakujan sivuilla halusivat tehdä. Jatkossa voin yrittää ennättää valita sieltä aina käsiteltävään asiaan sopivia juttuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti