keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kaikkikuvaa!

Innostuin eilen Kaikkikuvaa.fi -sivuston elokuvakilpailusta. Heidän sivuillaan sanotaan näin:

"Kolmas valtakunnallinen Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu 8-15 -vuotiaille on nyt alkanut! Tänä vuonna tuotantoyhtiö Amazement järjestää kilpailun yhteistyössä Yleisradion kanssa, suurempana kuin koskaan! Kilpailun pääyhteistyökumppanina toimii Hengitysliitto, joka sponsoroi kisaan oman sarjan.

Kilpailu käynnistyi ja leffojen tekeminen sai alkaa 2.2.2015. Elokuvien tulee olla perillä 25.3.2015. Tämän jälkeen järjestämme esikarsinnan ja valitsemme finalistielokuvat. Finalistit julkaistaan 6.4.2015 Kaikki kuvaa -sivustolla ja Yle Areenassa. Samalla alkaa yleisöäänestys. Äänestys päättyy 20.4.2015.

Kilpailu huipentuu toukokuun alussa Kaikki kuvaa -gaalaan: televisiolähetykseen, johon kutsutaan finalistileffojen tekijät ympäri Suomen ja palkitaan parhaat. Gaalan juontavat Patse ja Emppu."

Esittelin asian siis eilen nelos-viitosille ja tänään palasimme asiaan. Intoa löytyi, joten päätimme ryhtyä toimeen. Aikaa on vielä kolmisen viikkoa. 


Meillä koululla on niin vahva elokuvien tekemisen perinne, että työskentely käynnistyi heti. Oppilaat ryhmäytyivät, alkoivat kirjoittaa juonikäänteitä, tarvittavia asioita ja muita ideoita ylös sekä jakaa rooleja. Tarvitaanhan kuvaajia, näyttelijöitä, puvustajia, editoijia jne.


Kirjoitin oppilaiden suunnitellessa elokuviaan Wilma-viestin huoltajille. Kilpailuun voi osallistua monenlaisilla elokuvilla. Moni ryhmä aikoo kuvata kotona tai harrastuksessaan. Perheiden tukea siis tarvitaan. Juttelimme koulussa siitä, että ennen kuvaamista täytyy varmistaa, että videoklipit saadaan myös ulos kuvauslaitteesta ja siirrettyä editointiin käytettävään laitteeseen, kotona tai koulussa.


Kerroin, että annan seuraavien viikkojen aikana aikaa tälle projektille koko yhdysluokan ns. suurryhmän tunneilla, joilla on kuvaamataitoa, musiikkia ja äidinkieltä. Näillä oppitunneilla tapahtuu siis lähiviikkoina vaikka mitä yhtä aikaa: kuvataan, editoidaan, tehdään kuvataidetta, luetaan kirjoja jne.


Tulen raportoimaan tämän hankkeen edistymistä jatkossakin. Toivottavasti oppilaani saavat luotua hienoja elokuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti