keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Leipomista ympäri Eurooppaa

Luokkani on mukana eTwinning -projektissa "Training of Mathematical knowledge and social skills - traditional pastries in my home".
 
Siinä lapset leipovat kodeissaan vanhempiensa tai isovanhempiensa kanssa erilaisia leivonnaisia. Leivontahetki ikuistetaan kuvaamalla joko digikuvia tai videokuvaa.
 
Vanhemmat ovat lähteneet tähän mukaan kiitettävästi ja moni oppilas on tuonut kuvamateriaalia kouluun muistitikulla, sähköpostilla tai kamera+johto -yhdistelmällä.
 
Tässä näytän oppilaille muissa maissa tehtyjä leivontaesityksiä. Espanjalaisten pikkuleivät olivat niin herkullisen näköisiä, että oppilaat tulivat "maistelemaan" niitä valkokankaan ääreen.
 

Lisäsin oppilaani oppilasjäseniksi projektin nettisivuille eTwinningin tarjoamaan Twinspaceen. He pääsivät sen jälkeen omilla tunnuksillaan kirjautumaan ja katsomaan haluamiansa videoita tai kuvakoosteita.Leivontamateriaalien ja keittiöiden samankaltaisuudet ja toisaalta erilaisuudet herättivät keskustelua luokassa.


 
Tässä on esimerkki meidän Windowsin elokuvatyökalulla tekemästämme reseptielokuvasta. Siihen on tuotu digikuvia, mutta itsestään etenevät kuvat ja musiikki taustalla tekevät tästä elokuvan oloisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti