keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Elokuvat

Neloset aloittivat tammikuun puolen välin jälkeen elokuvaprojektinsa. Tarkoitus on tehdä pareittain tai pienissä ryhmissä 2-5 minuutin fiktiivinen elokuva.
 
Ihan ensin he tutustuivat Windowsin elokuvatyökaluun tekemällä pienet elokuvat valmiista leikkeistä. Olin kuvannut tai kuvattanut pari vuotta sitten sarjan kohtauksia, joissa minä ja koulumme muut opettajat esitimme tilanteita, jotka on mahdollista laittaa erilaisiin järjestyksiin. Näitä käyttäen neloset saivat aikaan muutaman hauskan filmin. He oppivat myös lisäämään musiikkia taustalle.
 
 
Aloitimme sitten pari viikkoa myöhemmin varsinaisten elokuvien teon katsomalla pari videota mahtavalta Kaikki kuvaa! -sivustolta. Hienoa materiaalia! Neloset ovat ehkä nuorimpia, joille nämä soveltuvat. Mallielokuvan teemat ovat ehkä yläkouluun suunniteltuja, mutta menevät kyllä näillä alakoulun vanhemman puoliskon oppilailla ihan hyvin.

 

Seuraavaksi oppilaat alkoivat suunnitella omia elokuviaan. Ryhmät löytyivät hyvin. Tällä luokalla minun ei tarvitse määrätä ryhmiä, vaan jokaiselle löytyy paikkansa. Olen ollut aina tiukka siinä, että "kaveria ei jätetä", eli aina huolehditaan, että kenenkään ei tarvitse istua ruokalassa yksin, kukaan ei jää ilman ryhmätyökavereita ja välitunnilla otetaan kaikki mukaan.

Nämä tytöt saivat kuvakäsikirjoituksensa nopeasti valmiiksi.

 
Toiset tekivät hyvin huolellista ja hidasta työtä.


 
Oppilaat saivat mennä koneille katsomaan Kaikki kuvaa! -sivuilta lisääkin videoita.
 


Nyt helmikuun alkupuolella ensimmäisiä elokuvia on jo kuvattu. Meillä on vain yksi digivideokamera käytettävissä ja sitä käytetään kaikissa sopivissa hetkissä. Kuvaukset tapahtuvat koulun alueella, sisällä ja/tai ulkona. Minä siirrän videoitaklippejä aina sitä mukaa talteen verkkoasemalle luokan omaan kansioon, kun kamera tulee takaisin pöydälleni.

Vielä ei ole aloitettu editointia. Elokuvat tullaan editoimaan Windowsin elokuvatyökalulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti