maanantai 7. lokakuuta 2013

Tietohakua neljäsluokkalaisten malliin!

Neljäsluokkalaisten äidinkielen kirjassa tuli vastaan tehtävä, jossa koko luokka tekee yhdessä tietosanakirjan. Jokainen valitsee haluamansa aiheen, etsii tietoa ja tekee yhden A4:sen kokoisen sivun siitä.
 
Päätimme, että sivut kirjoitetaan tietokoneella, kuvan saa piirtää, ottaa itse tai etsiä netistä (huh, täytyy olla tarkkana siinä kohtaa tekijänoikeuksien kanssa!) ja tietoa saa hakea vaikka mistä!
 
Aloitimme ajatuskartalla. Toiset tekivät sen todella hienosti, toiset vähän sinne päin. Onneksi olemme erilaisia!
 
Kun suunnitelma oli valmis, oli aika aloittaa tietojen keräys. Moni meni tietokoneelle. Painotin sitä, että kaikki käytetyt nettisivut on heti merkittävä muistiin.
 
 
Vanhat, hyvät tietokirjat olivat myös käytössä. Sanoin, että on hyvä etsiä sama tieto ainakin kahdesta eri paikasta ja verrata.

 
 
Koneilla olijat avasivat Word'iin uuden tiedoston ja moni alkoi jo kirjoittaa lopullista sivuaan. Kerroin, että tiedostoa voi tässä vaiheessa käyttää myös erilaisten tietojen keräämiseen ja muokata lopullinen teksti myöhemmin. 

 
Yksi oppilaista tokaisi huoahtaen, että "mistä minä tiedän mikä täällä on oleellista asiaa?" Sepä se! Neuvoin häntä, että kuvittelepa kertovasi aiheestasi jollekin kaverille suullisesti. Mitä sanoisit? Siinä sinulle oleelliset asiat! Olen kovin ylpeä näistä "omista" oppilaistani! Taitavia neljäsluokkalaisia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti