perjantai 16. elokuuta 2013

Sumdog

Ensimmäisen kouluviikon viimeinen päivä. Meillä on siis koko tämä viikko sellainen järjestys, että vain oma luokanopettaja opettaa oppilaita. Meillä on siis ollut hyvin aikaa saada oppiaineet käyntiin ja olla myös tietokoneilla, kun liikunnat ja käsityöt eivät ole vielä olleet sekoittamassa pakkaa.

Tänään kuuntelimme Sanomapro:n sivuilla yllin tunnilla Pisara-kirjan ensimmäisen kappaleen. Yleensä joko minä tai oppilaat luemme kappaleet ääneen tunneilla, mutta halusin nyt näyttää, miltä tuntuu kuunnella teksti tietokoneelta. Kotona voi sitten hyvin kuunnella saman uudelleen läksyjä lukiessaan, jos oppii hyvin auditiivisesti. Jokaisella oppilaalla on tiedossa luokkakohtainen tunnus. Ei meillä muidenkaan luokka-asteiden tunnuksia piilotella, koska nuoremmille tai vanhemmille oppilaille suunnatut tehtävät erittyvät hyvin.

Ruoan jälkeen matikan tunnilla mentiin Sumdog'in sivulle. Salasanat olivat unohtuneet kesällä, mutta onneksi ne sai helposti tulostettua opettajan sivulla. Oppilaat pelasivat taas vaikka mitä, yksin tai toisiaan vastaan. Minä tarkkailin tilannetta omalla ruudullani ja oli hauska huikata välillä jollekin oppilaalle onnittelut oikeista vastauksista. Näen myös, jos joku ei tee mitään tai vastaa koko ajan väärin. Osassa tehtäviä on englanninkielisiä ohjeita, mutta neloset oppivat ne jo viime keväänä. Päässälaskutaito kehittyy huimaa vauhtia. Pelejä pelaamalla saa kerättyä "kolikoita". Avasin äsken kaupan ja oppilaat kävivät ostamassa hahmolleen rekvisiittaa. Kaupan saa taas opettajan profiilissa suljettua, jos haluaa lasten keskittyvän pelaamaan.

Yksi oppilas viihtyi Googlen SketchUp'ssa suunnittelemassa taloa. Hän halusi tallentaa sen jatkoa varten. Saa nähdä millainen kaupunki siitä syntyy!

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti