perjantai 6. syyskuuta 2013

Diabolot ja elokuvatyökalu

Muutama neljäsluokkalaiseni on osoittautunut todella taitavaksi Diabolon käyttäjäksi. Välitunnit kuluvat vauhdikkaasti. Keksin, että tässähän olisi hyvää materiaalia ensimmäisiin elokuvan editoimisharjoituksiin.

Kuvasin aamupäivällä, kun oppilaat tekivät erilaisia temppujaan. Videokamera on todella onneton, joten filmin laatu ei ollut kovin hyvä. Täytyy yrittää anoa, jos saisin hankkia koululle vähän paremman laitteen.

No, emme antaneet sen masentaa, vaan latasin leikkeet kamerasta verkkoasemaan. Ja näytin sitten dataprojektorilla Windowsin elokuvatyökalun perusteet. Ja sitten neljäsluokkalaiset lähtivätkin jo koneille! Olen todennut monta kertaa, että oppilaille riittää ihan pieni ohjelman esittely ja he oppivat kaikkein parhaiten kokeilemalla itse ja kysymällä toisiltaan.

Neloset siis latasivat elokuvatyökaluun haluamiin leikkeitä diabololla tehdyistä tempuista, opettelivat leikkaamaan leikkeitä, lisäämään alku- ja lopputekstejä, musiikkia ja erilaisia siirtymiä tai tehosteita. Tarkoitus ei ollut saada aikaan mitään valmista, mutta moni onnistui tässä yhdessä oppitunnissa tekemään jo ihan kelvollisia filminpätkiä. Tallensimme ne kaikki vielä projekteina, elokuvaksi muuntaminen saa odottaa ensi viikkoon.

Ja totta kai, oppilaat alkoivat kysellä, että voivatko he tehdä lisää elokuvia. Ja minä vastasin, että totta kai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti